Δευτέρα, 9 Σεπτεμβρίου 2013

4&1 ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΠΟΠ ΚΟΡΝ ΜΕ ΓΕΥΣΕΙΣ!


  Το φθινόπωρο μας έχει χτυπήσει πια επίσημα την πόρτα και πλησιάζει σιγά σιγά ο καιρός του χουχουλιάσματος στην ζεστασιά του σπιτιού βλέποντας ταινίες, των παιδικών πάρτυ και της άφεσης μας σε μικρούς (γλυκούς ή αλμυρούς) γευστικούς πειρασμούς. Μία από τις καλύτερες γευστικές συντροφιές για τα χειμωνιάτικα βράδια είναι και το ποπ κορν, το οποίο είτε στην κλασσική εκδοχή του με βούτυρο και αλάτι, είτε όταν αποφασίσουμε να το ανεβάσουμε λίγο παραπάνω προσθέτοντας του διαφορετικές γεύσεις, αποτελεί κάτι στο οποίο δύσκολα μπορεί κανείς να αντισταθεί!   



ΑΛΜΥΡΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ

Πάπρικα!


Υλικά:
  • μισό φλιτζάνι σπόρους καλαμποκιού    
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πάπρικα σε σκόνη


Διαδικασία:

  Σε κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και προσθέτουμε τους σπόρους καλαμποκιού. Περιμένουμε μέχρι να σκάσουν οι σπόροι και αποσύρουμε από την φωτιά. Ενώ το ποπ κορν είναι ακόμη ζεστό, πασπαλίζουμε με το αλάτι και την πάπρικα σε σκόνη (σε ποσότητα ανάλογη με το πόσο έντονη γεύση θέλουμε) και ανακατεύουμε καλά.
  



Μπάρμπεκιου!


Υλικά:                                                               
  • μισό φλιτζάνι σπόρους καλαμποκιού        
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
  • 2 κ.σ. πάπρικα
  • 1/4 κ.γ. τσίλι σε σκόνη
  • 1/4 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
  • 1/4 κ.γ. κρεμμύδι σε σκόνη
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμένο πιπέρι
  • ρίγανη, θυμάρι (προαιρετικά)


Διαδικασία:
  Αναμιγνύουμε όλα τα μπαχαρικά σε ένα μπολ και το αφήνουμε στην άκρη. Τοποθετούμε σε κατσαρόλα το λάδι με τους σπόρους καλαμποκιού και περιμένουμε μέχρι να σκάσουν οι σπόροι. Στη συνέχεια, αποσύρουμε από τη φωτιά, περιχύνουμε το ποπ κορν με το λιωμένο βούτυρο και το μείγμα μπαχαρικών και ανακατεύουμε καλά.




ΓΛΥΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ



Ζάχαρη- κανέλα!


Υλικά:
  • μισό φλιτζάνι σπόρους καλαμποκιού
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 2-3 κ.σ. ζάχαρη
  • 1/4 κ.γ. κανέλα


Διαδικασία:

 1ος τρόπος: Λιώνουμε σε κατσαρόλα το βούτυρο και προσθέτουμε τους σπόρους καλαμποκιού μέχρι να σκάσουν ή ετοιμάζουμε το ποπ κορν στον φούρνο μικροκυμάτων και το περιχύνουμε με λιωμένο βούτυρο.
   Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με την κανέλα και πασπαλίζουμε το ποπ-κορν ενώ είναι ακόμη ζεστό!

 2ος τρόπος: Λιώνουμε σε κατσαρόλα το βούτυρο και προσθέτουμε τους σπόρους καλαμποκιού. Λίγο πριν ξεκινήσουν να σκάνε, προσθέτουμε τη ζάχαρη και αφήνουμε στην φωτιά μέχρι να σκάσουν όλοι οι σπόροι. Αποσύρουμε από την φωτιά, πασπαλίζουμε με κανέλα (αν επιθυμούμε) και το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς προτού σερβίρουμε.




Σοκολάτα!


Υλικά:                                                                             
  • μισό φλιτζάνι σπόρους καλαμποκιού 
  • 1/4 φλιτζάνι βούτυρο                     
  • 1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  • 2 κ.σ. κακάο σε σκόνη 
  • 2 κ.σ. γάλα 
  • 1 βανίλια
  • 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα


Διαδικασία:

 Τοποθετούμε τους σπόρους καλαμποκιού σε κατσαρόλα με λίγο βούτυρο ή στον φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να σκάσουν και τους αφήνουμε στην άκρη.
  Σε μέτρια φωτιά λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το γάλα, το κακάο και την βανίλια και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουν βράση. Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε ανακατεύοντας την μαγειρική σόδα, η οποία θα αλλάξει ελαφρώς την σύσταση του μείγματος.
  Μεταφέρουμε το ποπ κορν σε ένα βουτυρωμένο μπολ, το περιχύνουμε με το μείγμα και ανακατεύουμε καλά, έτσι ώστε να καλυφθεί με την σοκολάτα. Απλώνουμε σε ταψάκι, το οποίο έχουμε προηγουμένως καλύψει με λαδόκολλα και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς προτού σερβίρουμε. 

Tip: Υπάρχει και εναλλακτικός τρόπος για ποπ κορν με γεύση σοκολάτα, ο οποίος είναι να λιώσετε σε μπεν μαρί μερικές νιφάδες σοκολάτας  και να περιχύσετε το ποπ κορν, για ένα γρήγορο γλυκό σνακ.



Καραμέλα!


Υλικά:
  • μισό φλιζάνι σπόρους καλαμποκιού
  • 1/4 φλιτζάνι βούτυρο
  • 1 φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
  • 2 κ.σ γάλα 
  • 1 βανίλια
  • 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα


Διαδικασία:

  Σε μέτρια προς δυνατή φωτιά λιώνουμε το βούτυρο. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το γάλα και την βανίλια και τα αφήνουμε να πάρουν βράση, ανακατεύοντας συνεχώς. Στη συνέχεια, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε ανακατεύοντας τη σόδα, η οποία θα αλλάξει ελαφρώς την σύσταση του μείγματος.

 Μεταφέρουμε το ποπ κορν σε ένα βουτυρωμένο μπολ, το περιχύνουμε με το μείγμα και ανακατεύουμε καλά, έτσι ώστε να καλυφθεί με την καραμέλα. Απλώνουμε σε ταψάκι, το οποίο έχουμε προηγουμένως καλύψει με λαδόκολλα και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς προτού σερβίρουμε. 

  


Tips:

  • Στις γλυκές γεύσεις μπορείτε να προσθέσετε και επιπλέον υλικά, όπως ξηρούς καρπούς, δημητριακά, ζαχαρωτά, και άλλα!
  • Το ποπ κορν που τυχόν θα περισσέψει μπορείτε να το αποθηκεύσετε σε αεροστεγείς συσκευασίες και να το φυλάξετε μέχρι και 5 ημέρες επιπλέον.

6 σχόλια:

  1. Πεντανόστιμες οι συνταγές! Εννοείται πως θα τις χρειαστούμε! Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ! Καλή εβδομάδα και σε εσένα :)!

      Διαγραφή
  2. Κάνω ποπ κορν, αλλά δεν είχα σκεφτεί να κάνω με γεύσεις. Σ΄ευχαριστώ!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ελπίζω να τις δοκιμάσεις και να σου αρέσουν ;)! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ ωραίες οι συνταγές, ειδικά η καραμέλα, γιαμ γιαμ! Καλημέρα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλησπερα!! Μια ερωτηση..Στην καραμελα αντί για γάλα μπορούμε να βάλουμε μέλι??

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...