D.I.Y.: ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΜΠΑΜΠΟΥ RUNNER ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ (ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 5 ΕΥΡΩ)!

  Όσοι έχετε διαβάσει τα post "8&1 Ιδέες και Tips για να διακοσμήσετε το μπαλκόνι σας" και "8&1 Ιδέες και Tips για να διακοσμήσετε τον κήπο σας", θα έχετε καταλάβει πως σε ό,τι αφορά την διακόσμηση των εξωτερικών χώρων τραβούν ιδιαίτερα την προσοχή μου αντικείμενα σε έντονα χρώματα και φτιαγμένα από όσο το δυνατόν φυσικά υλικά. Όταν ανακάλυψα, λοιπόν, κατά την τελευταία επίσκεψή μου στα Jumbo, πορτοκαλί σουπλά από μπαμπού (και μάλιστα με 0.99 το ένα) καταλαβαίνετε ότι ενθουσιάστηκα και άρχισα να σκέφτομαι τρόπους για το πώς να τα αξιοποιήσω. 
  Υπήρχε βέβαια η προφανής λύση να χρησιμοποιηθούν ως σουπλά (που ήταν και ο αρχικός τους προορισμός) αλλά στην περίπτωση αυτή θα αξιοποιούνταν μόνο την ώρα του φαγητού, ενώ εγώ τα είχα στο μυαλό μου περισσότερο ως διακοσμητικό στοιχείο, ώστε να ομορφαίνουν το τραπέζι καθ' όλη την διάρκεια της ημέρας. Και τότε ήταν που μου ήρθε η ιδέα να δοκιμάσω να τα ενώσω μεταξύ τους και να φτιάξω ένα μπαμπού runner για το τραπέζι του κήπου. Το εγχείρημα στέφθηκε με επιτυχία και έτσι, πήρα την απόφαση να το μοιραστώ μαζί σας!  


Θα χρειαστείτε:

  • 3 μπαμπού σουπλά
  • πετονιά
  • βελόνα
  • ψαλίδι


Κόστος:
σουπλά - 0,99 ευρώ το ένα (jumbo)
πετονιά - 1,5 ευρώ τα 100 μέτρα (από κατάστημα με είδη ψαρέματος)

Σύνολο = 4,47 




Διαδικασία:

1. Ξετυλίγουμε τα σουπλά, που είναι σε ρολό, και τα τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο, φροντίζοντας να διατηρήσουμε την αλληλουχία των χρωμάτων, δηλαδή, εκεί που τελειώνει το ένα χρώμα (πχ πορτοκαλί) συνεχίζουμε με το επόμενο (πχ μπεζ), Έτσι, όταν θα τα ενώσουμε στο επόμενο βήμα, να φαίνονται σαν ένα ενιαίο κομμάτι. 



2. Περνάμε την πετονιά στην βελόνα και ξεκινάμε να ενώσουμε τα σουπλά. Η αρχική ιδέα ήταν τα σουπλά να ραφτούν μαζί, από πάνω μέχρι κάτω- όταν έκανα όμως την πρώτη δοκιμή, διαπίστωσα ότι η πετονιά φαινόταν παραπάνω απ' όσο περίμενα και το αποτέλεσμα δεν ήταν το επιθυμητό. Τελικά, κατέληξα στη λύση να τα ενώσω μόνο σε τέσσερα σημεία, έτσι ώστε, αφ' ενός να υπάρχει σταθερότητα στην κατασκευή, και αφ' ετέρου η πετονιά να φαίνεται όσο το δυνατόν λιγότερο.

  Πιάνουμε λοιπόν τις δύο άκρες των σουπλά και περνάμε την βελόνα ανάμεσα, κάνοντας ένα ή δύο σχετικά σφιχτούς κόμπους στο τελείωμα. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο σε άλλα τρία σημεία και αφού βεβαιωθούμε  ότι οι κόμποι μας είναι αρκετά σφιχτοί, κόβουμε την πετονιά που περισσεύει.




Tips: 
- Αν το τραπέζι σας είναι μεγαλύτερο ή θέλετε το runner να είναι πιο μακρύ, επαναλάβετε την διαδικασία, χρησιμοποιώντας περισσότερα σουπλά. 

- Καλό είναι οι κόμποι να μην είναι υπερβολικά σφιχτοί, γιατί διαφορετικά οι άκρες των σουπλά θα καλύψουν η μία την άλλη, ενώ αυτό που επιθυμούμε είναι να φαίνονται το ένα ως συνέχεια του άλλου, σαν ένα ενιαίο runner.

- Φροντίζουμε να κάνουμε όλους τους κόμπους από μία μεριά, έτσι ώστε όταν θα το τοποθετήσουμε στο τραπέζι να βάλουμε από πάνω την άλλη, την "καλή" μεριά. 


Τελικό αποτέλεσμα:



               

                             

έπιπλα- ikea
μαξιλάρια και ομπρέλα- jumbo

3 σχόλια

  1. Πολύ έξυπνη, όμορφη και οικονομική η ιδέα σου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έξυπνη και χρηστική η ιδέα σου, ευχαριστούμε!
    Και μου άρεσε πολύ η βεράντα σου...
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευχαριστώ πολύ πολύ και στις δύο ;)!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ