HOW TO: ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΠΑΚΓΑΚΙ ΚΗΠΟΥ ΣΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΜΙΑ ΩΡΑ!


   Δεν πάει πολύς καιρός που άρχισα να σκέφτομαι ότι χρειάζομαι ένα παγκάκι για την αυλή στο εξοχικό. Και σαν φαν του diy που είμαι, άρχισα να ψάχνω τρόπους για το πώς να το φτιάξω μόνη μου. Έκανα, λοιπόν τη σχετική έρευνα στο διαδίκτυο, αλλά δυστυχώς τα περισσότερα diy παγκάκια που βρήκα ήταν από παλέτες. Ωραία μεν σαν ιδέα, αλλά στην πράξη  κάπως περίπλοκο για κάποιον που δεν ξέρει ή δεν θέλει να μπλεχτεί με πριόνια, τρυπάνια, βίδες και τα σχετικά.
  Μέχρι που στο kaylasbasement  βρήκα την ιδανική κατασκευή για παγκάκι: απλό, μοντέρνο, οικονομικό και κυρίως τόσο εύκολο που δεν γίνεται να αποτύχεις- και αποφάσισα να το μοιραστώ μαζί σας!




Θα χρειαστείτε:

  • 12 τσιμεντόλιθους
  • 4 ξύλινα καδρόνια ή τάβλες 
  • κόλλα πλακιδίων ή οποιαδήποτε άλλη κόλλα κατάλληλη για τσιμέντο.

Κόστος

τσιμεντόλιθοι   - από 50 λεπτά το τεμάχιο 
καδρόνια           - από 3.49 ευρώ τα 3 μέτρα (praktiker)
κόλλα                -από 2.79 ευρώ

Σύνολο (για ένα παγκάκι 1.5 μέτρο) = 15,77 


Διαδικασία:

  Η διαδικασία είναι πολύ απλή. Ουσιαστικά, δημιουργούμε δύο στηρίγματα από τσιμεντόλιθους δεξιά και αριστερά και ανάμεσα σε αυτά περνάμε τα καδρόνια, φροντίζοντας οι άκρες τους να ακουμπάνε καλά στους τσιμεντόλιθους για να είναι σταθερή η κατασκευή μας.

             






  Τα στηρίγματα γίνονται κολλώντας 4 τσιμεντόλιθους κάθετα και άλλους δύο οριζόντια από πάνω με κόλλα πλακιδίων. Αν ωστόσο επιθυμείτε το παγκάκι που θα φτιάξετε να έχει διαφορετικό ύψος, μπορείτε να τους τοποθετήσετε ανάλογα, προσθέτοντας ή αφαιρώντας τσιμεντόλιθους ή κάνοντας  άλλη διάταξη.  


  Προσωπικά, λατρεύω το πόσο γρήγορα, εύκολα και οικονομικά γίνεται αυτό το παγκάκι, αλλά για να πω την αλήθεια είχα ένα θέμα με τους τσιμεντόλιθους- θα τους ήθελα λίγο πιο "ευπαρουσίαστους" αν μπορούμε να το πούμε έτσι. Άρχισα να σκέφτομαι λοιπόν με ποιον (όσο το δυνατόν πιο εύκολο) τρόπο θα μπορούσε να γίνει αυτό, δεδομένου ότι το τσιμέντο είναι και κάπως δύσκολο υλικό- πχ δεν βάφεται εύκολα- και κατέληξα στις εξής ιδέες:

Με την κόλλα πλακιδίων που θα μας περισσέψει μπορούμε να κολλήσουμε βότσαλα κήπου πάνω στους τσιμεντόλιθους, λευκού ή άλλου χρώματος.

                   


  Μία άλλη ιδέα, αν θέλουμε πιο ραφιναρισμένο αποτέλεσμα είναι, αντί για βότσαλα να κολλήσουμε ψηφίδες (μικρά βότσαλα-πέτρες-ψηφίδες πάνω σε πλαστικό δίχτυ που πωλούνται με το κομμάτι).



 Θα μπορούσαμε, ακόμη, να περάσουμε τα καδρόνια με ένα βερνίκι ξύλου, ώστε να τους δώσουμε μία διαφορετική απόχρωση και να βοηθήσουμε ταυτόχρονα να διατηρηθούν σε καλή κατάσταση, ενώ χρησιμοποιώντας μία ριπολίνη μπορούμε να τους αλλάξουμε εντελώς το χρώμα- να τα κάνουμε πχ λευκά, μπλε, γκρι, κ.α., ταιριάζοντας τα και με τα ανάλογα βότσαλα.

Όσο για το μαξιλάρι, δείτε εδώ με ποιον τρόπο μπορείτε να φτιάξετε ένα χειροποίητο ethnic μαξιλάρι που θα ταιριάζει με το καινούριο παγκάκι σας!

  Ελπίζω το σημερινό post να αποτέλεσε πηγή έμπνευσης και είμαι σίγουρη ότι υπάρχουν πολλές ακόμα ιδέες για το πώς να προσαρμόσετε το συγκεκριμένο παγκάκι να ταιριάζει στο δικό σας σπίτι και στυλ διακόσμησης.


Να έχετε μια όμορφη μέρα!
             

15 σχόλια

  1. γεια!!! πολυ ομορφο το blog σου!! Με κερδισε αμέσως μέσα από τις υπέροχες ιδεες σου (το σπιτικό baileys μ'εστειλε!!!!!) Go on :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ έξυπνη ιδέα το παγκάκι! μην ξεχάσω σε επέλεξα για το βραβείο υπέροχου blog, πέρασε από το blogoσπιτάκι μου να το πάρεις!!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @Mariakat Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια :)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ Dora Petridou Ένα μεγάλο ευχαριστώ για το βραβείο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. η ιδέα δεν υπαρχει!!καταπληκτικό πραγματικά!!!!!
    Θα το δοκιμάσω!!!!!!
    Μπράβο, απο τα ωραιότερα και εξυπνότερα diy!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ευχαριστώ Elli! Χαίρομαι που σου άρεσε ;)!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Απλό και ευκολο!

    http://beautyfollower.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΚΑΛΩΣ ΣΕ ΒΡΗΚΑ.ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ Η ΙΔΕΑ ΣΟΥ! ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΤΑ ΛΕΜΕ.ΠΕΡΝΑ ΑΠΟ ΤΟ BLOGAKI ΜΟΥ ΑΝ ΘΕΣ.ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ.http://christiesart.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλώς σε βρήκα!
    Προτείνεις μια πολύ όμορφη, εύκολη, γρήγορη και χρηστική κατασκευή!
    Έχω την ίδια γνώμη για τα παγκάκια με παλέτες... είναι όμορφα, αλλά δεν είναι πάντα εύκολο να τα φτιάξεις αν δεν έχεις τις απαιτούμενες γνώσεις ή τα κατάλληλα εργαλεία.
    Το δικό σου, αντίθετα, γίνεται πανεύκολα!
    Θα χαρώ να τα λέμε αν θέλεις, καλή σου εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς σε βρήκα και εγώ! Γενικά, προσπαθώ να παρουσιάζω κατασκευές που να απαιτούν όσο το δυνατόν λιγότερο εξειδικευμένες γνώσεις, ώστε να είναι προσιτές σε όλους :) Χάρηκα που γνωριστήκαμε και θα τα λέμε!

      Διαγραφή
  11. Na se rwthsw kati?tous tsimentolithous me mpros pisw trypes pou tous vrikes?gt oloi exoun me plath...eyxaristw!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κανε μια ερευνα σε μαντρες και γενικα εκει που πουλανε οικοδομικα υλικα. Αν δεν βρεις δοκιμασε να χρησιμοποιησεις αυτούς με την πλάτη, φροντίζοντας να στερεώσεις τα ξυλα και με κάποιον άλλο τρόπο για μεγαλύτερη σταθερότητα!

      Διαγραφή
  12. πολυ εξυπνο και ευκολο οντως,αλλα αν σκεφτεις οτι το καθε καδρονι της φωτογραφιας κοστιζει 10ε απο το πρακτικερ δεν το θεωρω και πολυ οικονομικη λυση μιας και τα πιο οικονομικα καδρονια φερουν αμφιβολιες σταθεροτητας για 2-3 ατομα!
    ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Wonderful article, Which you have shared about the Galanis-inhouse.gr. Your article is very important and I was really interested to read it. If anyone looking for Ξύλινες Κρεβατοκάμαρες then visit Galanis-inhouse.gr, It’s the best choice

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ