Τετάρτη, 6 Μαρτίου 2013

ΕΥΚΟΛΟ ΣΠΙΤΙΚΟ ΠΟΠ ΚΟΡΝ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΩΝ!


  Αυτή είναι η βασική- και πιο εύκολη κατά τη γνώμη μου- συνταγή για σπιτικό ποπ κορν με γεύση βούτυρο & αλάτι. Την φτιάχνω κάθε φορά που θέλω ζεστό ποπ κορν σε λίγα λεπτά χωρίς να χρειάζεται να έχω την ειδική μηχανή ή να λερώνω σκεύη και είναι ότι πρέπει για ένα γρήγορο σνακ.




Θα χρειαστείτε:

  • 1/3 φλυτζάνι τσαγιού σπόρους καλαμποκιού
  • 2 κουτ. σούπας λιωμένο βούτυρο
  • αλάτι
  • χάρτινη σακούλα



Διαδικασία:

  Βάζουμε τους σπόρους καλαμποκιού στην χάρτινη σακούλα και την διπλώνουμε να κλείσει καλά, φροντίζοντας όμως να αφήσουμε χώρο για να σκάσει το καλαμπόκι.

  Τοποθετούμε τη σακούλα στον φούρνο μικροκυμάτων και  τον ανάβουμε στη δυνατή ένταση για περίπου 2-3 λεπτά. 

  Βγάζουμε την σακούλα από τον φούρνο, ρίχνουμε τα ζεστά ποπ κορν σε ένα βαθύ μπολ και περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο και αλάτι.



Tips:

  Ο χρόνος που  χρειάζεται για να γίνει το ποπ κορν εξαρτάται πάντα από τον φούρνο μικροκυμάτων αλλά ένα καλό tip για να καταλάβετε ότι είναι έτοιμο είναι να ακούτε τους σπόρους να σκάνε με διαφορά μεγαλύτερη των 5 δευτερ. ο ένας από τον άλλο-τότε είναι καλό να το βγάλετε.
  Αν δείτε ότι υπάρχουν σπόροι που δεν έχουν σκάσει μπορείτε να τους ξεχωρίσετε και προσθέτοντας ακόμα μερικούς στην σακούλα, να επαναλάβετε την διαδικασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...